Stan&Wende Beleggersrekening

Als duurzaam belegger streef je naar tweeledig rendement: financieel én maatschappelijk. Duurzaam beleggen staat voor zorgvuldig zakendoen, met hart voor mens, maatschappij en milieu. Wij combineren onze jarenlange beleggingskennis met een heldere visie op beleggen met duurzame impact.

Met de Stan&Wende beleggingsrekening beleg je daarom in een zorgvuldige selectie van beleggingsfondsen. Voor iedere belegger -privé en zakelijk- hebben wij een passende portefeuille van duurzame fondsen.

De beleggersrekening van Stan&Wende: Zorgeloos beleggen voor nu en later.

Je investeert jouw geld 100% duurzaam en verantwoord in een zorgvuldige selectie van groene beleggingsfondsen. Dat doe je omdat je het beste rendement wilt op het geld wat je nu wegzet. Rendement voor het milieu en voor jezelf: twee vliegen in een klap! Zo bouw je aan jouw persoonlijke duurzame beleggingspot. Met hulp van de mensen van Stan&Wende, dus veilig, vertrouwd en betrouwbaar.

Hoe werkt beleggen in een notendop?

 •  Je stort geld op je persoonlijke beleggersrekening. Dat geld wordt belegd in een zorgvuldige selectie van beleggingsfondsen. Voor iedere belegger privé en zakelijk- hebben wij een passende portefeuille van duurzame fondsen. 
 •  Jouw beleggingsportefeuille is speciaal afgestemd op jouw doel, looptijd, kennis en risicobereidheid. Dit doen we altijd met een reeks vragen. Op basis van jouw antwoorden bepalen we jouw beleggersprofiel en kunnen wij jouw beleggingsportefeuille op je persoonlijke situatie samenstellen.
 •  Als particuliere belegger betaal je tijdens de looptijd ieder jaar belasting in “Box 3” over je opgebouwde vermogen.
 •  Bij een zakelijke rekening betaal je geen belasting in box 3, maar wordt de winst op je beleggingen ieder jaar belast in je bedrijf.
 •  Bij de “vrije” beleggersrekening van Stan&Wende zit je nergens aan vast. Je geld is 24/7 opvraagbaar. Je kunt je geld of een deel ervan altijd opnemen.
 •  Wanneer je komt te overlijden, gaat de opgebouwde waarde naar je erfgenamen.

Overstapservice

Heb je al ergens anders beleggingen en wil je daarmee overstappen? Geen probleem! Wij helpen jou om deze heel eenvoudig over te zetten naar de beleggersrekening van Stan&Wende. Klik hier voor onze overstapservice.

Soorten beleggersrekeningen

Bij Stan&Wende is er altijd een passende beleggersrekening. Kies eenvoudig wat bij jou situatie past:
Eenvoudig aanvragen

Een Stan&Wende Beleggersrekening openen, hoe werkt dat?

Een beleggersrekening aanvragen is heel eenvoudig en volledig online.

Dit zijn de stappen die je neemt:

 1. Klik op de button Persoonlijke berekening maken
 2. Bereken hoe jouw geld groeit door de drie onderdelen van de rendementscalculator in te vullen en op Wat levert het mij op? te drukken.
 3. Je ziet direct jouw mogelijke beleggingsresultaat in drie scenario’s + de CO-2 besparing dankzij jouw beleggingen.
 4. Kies voor wie de rekening is: voor jezelf, jij en je partner, je kind of kleinkind of dat je gaat beleggen met zakelijk geld.
 5. Om te bepalen welke beleggingsportefeuille bij jou past, moeten we eerst je persoonlijke beleggersprofiel bepalen. Daarom krijg je 15 tot 17 vragen over onder andere je financiële positie, je beleggingsdoel, je risicobereidheid en jouw kennis en ervaring met 
 6. Klik aan het eind van de vragen op 'Bereken je beleggersprofiel'
 7. Het beleggersprofiel dat je ziet past bij jou op basis van de antwoorden die jij gegeven hebt. Het wordt automatisch meegestuurd met je aanvraag.
 8. Vul vervolgens je persoonlijke gegevens in, vink de privacyvoorwaarden aan als je daar akkoord mee gaat en druk op 'Aanvragen'. Let op: bij de aanvraag wordt gevraagd om een kopie van je paspoort.
  • Je kunt er ook voor kiezen om een beleggingsvoorstel per mail te ontvangen.
 9. Je ontvangt een mail met daarbij een PDF met informatie over jouw verwachte resultaat, je persoonlijke beleggersprofiel en de ingevulde persoonlijke gegevens.
 10. Wij zetten jouw persoonlijke beleggersrekening online voor je klaar. Je krijgt van ons dan een mail waarmee jij zelf -online- de ingevulde gegevens kunt controleren en dan bevestigen.
 11. Nadat je akkoord hebt gegeven, krijg je een bevestigingsmail van ons fondsenplatform.
 12. Je beleggersrekening is binnen maximaal 2 dagen geopend. Je ontvang hiervan een bevestigingsmail. Hierin staat ook de informatie die je nodig hebt om te kunnen beginnen met beleggen via je nieuwe Stan&Wende duurzame beleggersrekening.

Uit welke beleggingsportefeuilles kun je kiezen?

Bij Stan&Wende kun je kiezen uit vier verschillende portefeuilles met verschillende risicoprofielen:

 • You-Save Zeer defensief: 100% microkrediet.
 • Defensief: mix van aandelen gemiddeld 25%), obligaties en microkrediet.
 • Neutraal: mix van aandelen (gemiddeld 50%), obligaties en microkrediet.
 • Offensief: mix van aandelen (gemiddeld 75%), obligaties en microkrediet.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op de pagina over beleggersprofielen.

Alles duidelijk? Dan kun je nu jouw persoonlijke duurzame beleggersrekening gaan openen!
Dat doe je door de eerste stap te nemen van ons stappenplan: een persoonlijke berekening maken.

Persoonlijke berekening maken