Ruimte voor 'doe het zelven’

Ruimte voor 'doe het zelven’

Een deel van de klanten van Stan&Wende heeft naast hun beleggingsportefeuille bij Stan&Wende andere beleggingen. Zij zijn zelf actief op de effectenbeurs, in vastgoed of bijvoorbeeld in klassieke auto’s. Beleggen als hobby is leuk, maar niet als het ten koste gaat van het rendement op het vermogen!

Een strategie die zelf gekozen beleggingen combineert met beleggingen bij een vermogensbeheerder wordt ‘core satellite strategie’ genoemd. Deze strategie gaat uit van een solide kern (core) en overige beleggingen (satellite):

  • De kern wordt gedegen ingericht voor lange termijn waardegroei. Deze portefeuille bestaat uit de beleggingsportefeuille van Stan&Wende en vormt de basis.
  • De overige beleggingen gebruik je als hobby om naar eigen inzicht extra rendement te creëren, mogelijk met meer risico en plezier.

De richtlijn bij de core satellite strategie is dat ongeveer 80 - 90% van je portefeuille wordt belegd via Stan&Wende. Maar je bent natuurlijk vrij om voor een andere verhouding te kiezen. Voor de duidelijkheid: Stan&Wende staat wat dit betreft helemaal los van je hobby.

 
Alle berichten
Direct contact

Stan&Wende Duurzaam Beleggen
085-06 06 604

Wouter van Leusen
Kenaupark 15-17
2011 MR Haarlem
06-145 187 61

Hubrien Meijaard
Goilberdingerdijk 32
4105 LB Culemborg
06-203 212 19


Download whitepaper