De 10 beleggingsprincipes van Stan&Wende

1. Beleg duurzaam met impact

Stan&Wende belegt alleen in bedrijven die rekening houden met goed bestuur, die ethisch handelen, hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, die milieu, schone en duurzame energie een rol laten spelen.

2. Kijk naar de lange termijn

Veel beleggers overschatten rendement op korte termijn en onderschatten dat op lange termijn. Beurzen kunnen in een jaar forse uitschieters vertonen. Over een langere periode bewegen de resultaten steeds weer naar het gemiddelde. Daarom is beleggen alleen geschikt als je geld over langere termijn kunt missen.

3. Vermijd markttiming

Je weet nooit welk land of marktsegment het beter zal doen dan de andere. Met een wereldwijd gespreide portefeuille beleg je in diverse markten en ben je als belegger in een goede positie om te profiteren van de rendementen op het moment wanneer die zich voordoen.

4. Beleg zonder emotie

Emoties zijn de grootste valkuil bij beleggen. Mensen zijn geneigd te gaan beleggen wanneer de beurzen fors zijn gestegen, niet wanneer deze sterk zijn gedaald. Marktresultaten wijzigen voortdurend. Wij houden het hoofd koel en blijven consequent vasthouden aan de vooraf ingenomen strategie en wijken daar niet van af.

5. Kijk verder dan krantenkoppen

Nieuws en actualiteiten over financiële markten kunnen je beleggingsdiscipline op de proef stellen. Sommige berichten zaaien angst. Andere verleiden je met de belofte snel geld te verdienen. Laat je niet verleiden. Maar houd rekening met waar het bericht vandaan komt en leer het verschil te zien tussen entertainment en professioneel advies.

6. Beleg onafhankelijk

Onafhankelijk beleggen is heel eenvoudig maar wordt in Nederland weinig aangeboden. Doordat wij geen eigen beleggingsfondsen hebben, zijn wij onafhankelijk. Wij dienen geen andere belangen dan die van onze klant. Wij zoeken altijd objectief naar de best presterende beleggingsfondsen. Dat zorgt voor transparantie en tevreden klanten.

7. Vermijd onnodige kosten

Kosten zoals hoge beloningen voor fondsbeheerders hebben een nadelige invloed op je vermogen. Zorg dat de kosten in verhouding staan tot de toegevoegde waarde en vermijd onnodige kosten.

8. Wees slim in spreiding

Stan&Wende investeert met haar beleggingsfondsen wereldwijd. In meer dan 80 landen die meer dan 95% van 's werelds bruto nationaal product (BNP) uitmaken. Spreiding helpt bij het verminderen van risico's en moet verder gaan dan alleen je eigen land of zelfs regio. 

9. Beleg met een doel

Voor het bereiken van je beleggingsdoelen is niets zo gevaarlijk als toegeven aan beurssentimenten. Met de discipline om bij een heftig bewegende beurs focus te behouden, behaal je betere beleggingsresultaten. Dit kan leiden tot een betere beleggingservaring.

10. Beleggen is altijd voor jou te begrijpen

Stan&Wende belegt alleen in fondsen die wij aan jou kunnen uitleggen. Bij het vertrouwen aan Stan&Wende is het voor jou wel zo prettig om te weten waarin je daadwerkelijk belegt.

Stan&Wende staat voor duurzaam beleggen en eerlijk rendement. De duurzame beleggingsportefeuilles bestaan volledig uit maatschappelijk verantwoorde beleggingsfondsen. Het betreft investeringen in bedrijven en overheden die rekening houden met People, Planet, Profit. Maar ook in bedrijven die actief zijn op het gebied van microkrediet, milieutechnologie of duurzame energieoplossingen.

Bekijk de fondsen

Uit het wereldwijde aanbod van honderden duurzame beleggingsfondsen is door Stan&Wende een zorgvuldige onafhankelijke selectie gemaakt. Hierdoor hebben portefeuilles een goede en verantwoorde balans tussen risico en rendement. Wij werken maatschappijbewust, prijs- en doelbewust. Hierboven 10 fundamentele principes waarvan wij nooit wijken.

Kies welke bij jou past.

bereken je rendement