Hoe duurzaam is Stan&Wende

Bij Stan&Wende kiezen we steeds voor beleggingen bovenaan de duurzaamheidstrap, dus met de meeste impact. Wij noemen dat 'donkergroen beleggen'. En dat komt goed uit, want de nieuwe regels voor duurzaam beleggen gaan ook over grijs, lichtgroen en dondergroen.

Transparant en duidelijk
Door nieuwe EU-wetgeving moeten beleggingsfondsen sinds begin 2021 duidelijk aangeven in wat voor soorten bedrijven ze beleggen. En wat dat betekent voor de duurzaamheid van een fonds.

Er zijn drie categorieën beleggingen:

  •  "grijs": fondsen die alleen gericht zijn op financieel rendement, niet op duurzaamheid.
  •  "lichtgroen": fondsen die gericht zijn op financieel rendement, maar wel gedeeltelijk rekening houden met het milieu, de maatschappij en hoe een bedrijf bestuurd wordt ("ESG-criteria").
  •  "donkergroen": fondsen die duurzaamheid, dus maatschappelijk rendement als doel hebben, waar bij ook rekening gehouden wordt met financieel rendement. 

Blokken

Bij Stan&Wende kiezen we uitsluitend voor ‘donkergroene’ fondsen die duurzaamheid 100% omarmen. 
Op bovenstaande duurzaamheidstrap staan we daarom bovenaan.

Wij kiezen bij het zoeken naar duurzame beleggingsfondsen steeds naar de beste balans van kosten, risicospreiding, rendement en de juiste schakering groen.

We selecteren op basis van 7 duurzaamheidscriteria: stemmen, engagement, uitsluiting, ESG integratie, best in class, norm-based en UNPRI ondertekening. Een hoop moeilijke termen, snappen we. Druk op de button hieronder om meer te lezen over deze criteria. En hoe dat zit met de fondsen die wij op dit moment in onze portefeuilles hebben. 

Bekijk de criteria