Fiscaal vriendelijk beleggen voor je pensioen

Maar dan wel 100% duurzaam. Zo doen wij dat bij Stan&Wende.

Je investeert jouw pensioengeld verantwoord in een zorgvuldige selectie van groene beleggingsfondsen. Logisch, want je wilt voor geld wat je nu wegzet voor later het beste rendement hebben. Voor het milieu en voor jezelf: twee vliegen in een klap!

En: de belasting helpt een handje mee. Zo bouw je langzaam maar zeker aan jouw persoonlijke duurzame pensioenpot. Met hulp van de mensen van Stan&Wende, dus veilig, vertrouwd en betrouwbaar.

Hoe werkt het?

  •  Je stort geld op je persoonlijke pensioenrekening. Dat geld wordt belegd in een zorgvuldige selectie van beleggingsfondsen. Voor iedere belegger hebben wij een passende portefeuille van duurzame fondsen. 
  •  Welke portefeuille past bij jou?  Om dat te bepalen willen we graag weten wie je bent, wat je financiële positie is, je beleggingsdoel, je risicobereidheid en jouw kennis en ervaring met beleggen. Op basis van deze gegevens bepalen we jouw beleggersprofiel en kunnen wij jouw beleggingsportefeuille op je persoonlijke situatie afstemmen.
  •  Het geld dat je stort op je pensioenrekening, is aftrekbaar van de belasting. Via de site van de Belastingdienst kun je eenvoudig jouw persoonlijke maximale inleg berekenen.
  •  Als je met pensioen gaat, mag je het geld in jouw pensioenpot niet in één keer opnemen: je koopt u er een tijdelijk of levenslang- pensioeninkomen mee aan.
  •  Over het pensioeninkomen wat je in een jaar ontvangt moet je belasting betalen. Heel vaak/meestal heb je dan een forse besparing omdat de belasting vanaf je AOWleeftijd een stuk lager is dan nu.
  •  Je betaalt tijdens de looptijd geen belasting in “Box 3” over je opgebouwde pensioenvermogen.
  •  Omdat het geld op deze rekening gebruikt moet worden voor pensioen, is deze rekening geblokkeerd. Wil je er tussentijds aankomen? Dat kan, maar dan betaal je een grote fiscale boete.
  •  Wanneer je komt te overlijden, gaat de opgebouwde waarde naar je erfgenamen. Die kopen er dan een uitkering van.
  •  Word je blijvend arbeidsongeschikt? Dan mag je de waarde wel tussentijds opnemen zonder boete.

Op de site van de Belastingdienst kun je alles lezen over deze fiscaalvriendelijke manier van pensioenopbouw.

Overstapservice

Heb je een vrijkomende lijfrente, een oude woekerpolis of een Fiscale Oudedag Reserve (FOR) binnen je eenmanszaak? Wij helpen jou om deze fiscaal vriendelijk – en zonder boetes – over te zetten naar de fiscale lijfrente/pensioenrekening van Stan&Wende. Dat kan zowel in de opbouwfase maar ook als je al AOW krijgt en je lijfrente moet gaan uitkeren.

Lijfrente en Pensioen: Voor jou misschien wat lastige materie. Voor ons gesneden koek. We helpen je er graag bij!

Alles duidelijk? Dan kun je nu jouw persoonlijke duurzame pensioenrekening gaan openen!
Dat door je door de eerste stap te nemen van ons stappenplan: een persoonlijke berekening maken.

Persoonlijke berekening maken