Hoe start ik?

1. Bereken hoe jouw geld groeit

Bereken hier hoeveel jouw inleg oplevert én je CO-2 besparing.

2. Keuzes maken

Welke soort rekening wil je hebben? Wat is jouw persoonlijke beleggersprofiel? Welk risico past bij jou? Dit bepaal je hier.

3. Open rekening

Open hier je beleggersrekening.
Regel de overschrijvingen van je bank.

4. Bereik doel

24/7 controle over je vermogen met online dashboard.

1. Bereken hoe jouw geld groeit
Ik wil nu euro inleggen
en daarna euro per maand beleggen
gedurende jaar

Vul alsjeblieft eerst de velden in.


|
Jouw mogelijke beleggingsresultaat na jaar in drie scenario’s
Pessimistisch
Jouw totale inleg
,-
Rendement
,-

Vermogen na jaar:
,-

+ € ,- t.o.v. sparen
Verwacht
Jouw totale inleg
,-
Rendement
,-

Vermogen na jaar:
,-

+ € ,- t.o.v. sparen
Optimistisch
Jouw totale inleg
,-
Rendement
,-

Vermogen na jaar:
,-

+ € ,- t.o.v. sparen

Bovenstaand voorbeeld is op basis van een "neutraal" beleggingsprofiel. 
Verwacht: Dit is het resultaat wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten.
Pessimistisch: Als het in de markt slechter gaat dan verwacht, is dit het mogelijke resultaat.
Optimistisch: Dit is het verwachte resultaat als het in de markt meezit.
Bij de pessimistische en optimistische scenario's is er 5% kans dat de resultaat nog slechter of beter uitvalt.

De waarde van je belegging kan en zal veranderen. Want, zoals je weet, in het verleden behaalde rendementen bieden geen garanties voor de toekomst. Iedereen die geld belegt loopt een financieel risico. Rendementen kunnen hoger, maar ook lager uitvallen. Ze zullen meer schommelen naarmate het gekozen beleggingsbeleid risicovoller is.
Impact: CO2 reductie dankzij jouw belegging

Aantal kilometers minder autorijden

Aantal kilo's minder varkensvlees eten

Aantal uren minder
douchen

Dit is jouw CO-2 besparing ten opzichte van traditioneel beleggen per voorbeeld. De aantallen zijn over de looptijd van je belegging en gebaseerd op 25% van je duurzame portefeuille. De totale besparing is dus nog veel groter.

Hierboven heb je een voorbeeld gezien wat in jouw geval het financiële en maatschappelijke rendement kan zijn, gebaseerd op jouw inleg en looptijd. Wij hebben voor jouw beeldvorming gerekend met een "neutraal" beleggersprofiel. Maar: jouw profiel kan natuurlijk anders zijn! Een beleggersprofiel geeft een indicatie van het risico dat je met je beleggingen loopt en van het rendement dat je met beleggen kunt halen.

Wil je weten wat jouw persoonlijke beleggersprofiel is? Dan hebben we natuurlijk wat meer informatie nodig. Zoals: wat je beleggingsdoel is, je risicobereidheid en jouw kennis en ervaring met beleggen. Op basis van deze gegevens volgt een beleggersprofiel dat op jouw persoonlijke situatie is afgestemd. En weet je precies welke risico's en rendementen bij jou passen!

Kies de bij jou passende beleggingsrekening

Opbouw Beleggingsrekening

 Een "vrije" beleggingsrekening voor vermogensopbouw waar je dagelijks geld op kunt storten of afhalen. Denk aan opbouwen van duurzaam vermogen voor bv. studie (klein)kinderen, aflossing huis of je eigen VUT regelen. Het kan zowel een particuliere als zakelijke rekening zijn.

Lijfrente/Pensioen Beleggingsrekening

Een "fiscale" beleggingsrekening met bijzonder belastingvoordeel. Voor als je ZZP-er of DGA bent en je wilt/moet zelf je pensioen regelen. Maar ook als je werknemer bent met geen of een slecht pensioen.

2. Keuzes maken

Je kunt kiezen tussen deze rekeningen.

Een rekening voor jezelf.

Een rekening voor jou en je partner (en/of rekening).

Een rekening voor je minderjarig (klein)kind.

Een zakelijke rekening op naam van je bedrijf.

2. Keuzes maken

Openen-step2 tekstblok

Je streeft naar hoge rendementen en bent bereid daar extra risico voor te nemen. Daarom beleg je het grootste deel in aandelen. Je wilt je vermogen op langere termijn gebruiken, echt nodig heb je het nu niet. Je weet dat de financiële markten grillig kunnen zijn en dat jouw vermogen tussentijds sterk in waarde kan dalen.

De minimum aanbevolen periode om te beleggen is 8 à 10 jaar. Obligatiefondsen en microkredietfondsen maken in een normale markt ongeveer 25% uit van de beleggingen.

Als offensieve belegger accepteer je een negatief rendement in een slecht beleggingsjaar van maximaal -16%. Daar staat tegenover dat een uitschieter naar boven van circa 30% ook mogelijk is. Op basis van historie is het te verwachten jaarlijks rendement 6% à 7%.

In het offensieve profiel wordt voor het grootste deel belegd in aandelen over de hele wereld. Voor wat betreft de obligaties wordt de nadruk gelegd op Europese obligatiefondsen die noteren in euro’s. Microkredietfondsen maken standaard 10% uit van de offensieve portefeuille. De schommelingen in de portefeuille worden hierdoor beter gedempt en zijn goed voor een stabiele basis.

Je hebt een goed inkomen, houdt elk jaar wat over en kunt het risico van een aandelendip goed opvangen. Je bent niet erg ingesteld op sparen, jouw doel is vermogensgroei op langere termijn van zeg 8 tot 25 jaar. De minimum aanbevolen periode om te beleggen bij dit beleggersprofiel is 6 jaar.

Je bent je ervan bewust dat een hoger rendement in de regel samen gaat met een hoger risico. Het percentage aandelen van ongeveer 50% vereist een behoorlijke tolerantie voor -korte of langere- waardedalingen. De aanwezigheid van obligatiefondsen en microkredietfondsen zorgt ervoor dat de grootste schommelingen gedempt worden.

Als neutrale belegger accepteer je een negatief rendement in een slecht beleggingsjaar van maximaal -10% à -15% en een verwacht jaarlijks rendement van circa 5%. In de huidige markt, met een rente op staatsobligaties en spaarrekeningen die rond de 0% ligt, is dat een mooi rendement.

Je bent voorzichtig ingesteld en wilt met een beperkt risico meer rendement behalen dan op een spaarrekening. Tegelijkertijd vind je het zonde om jouw geld tegen een heel lage rente op de bank te laten staan en op geen enkele manier de kansen van de aandelenmarkt te benutten.

Het grootste deel van je vermogen wordt belegd in obligatiefondsen en microkredietfondsen .Een klein deel van jouw vermogen is belegd in aandelen van ruim 2.500 bedrijven, zodat je risico’s goed gespreid zijn. Op deze manier combineer je een grotere mate van zekerheid die de obligatiefondsen en microkrediet-fondsen bieden met de kans om met aandelen op langere termijn een wat hoger rendement te behalen.

Pensioenopbouw op beperkte termijn kan een doel zijn. Of je wilt bijvoorbeeld het opgebouwde vermogen over 4 à 8 jaar gebruiken voor de studie van jouw kind.

Als defensieve belegger accepteer je een beperkt negatief rendement in een slecht beleggingsjaar. Maximaal een min van 10%. Voor het rendement ben je tevreden met circa 4% per jaar. Maar in de huidige markt, met een rente op staatsobligaties en rente op de spaarrekening die rond de 0% ligt, is momenteel 3% al mooi.

Met de beleggingen in dit profiel beleg je 100% in de beste microkredietfondsen van Nederland: het ASN-Novib Microkredietfonds, het Triodos Fair Share Fund en het Actiam Financial Inclusion Fund (medio 2021). Dit betekent extra zekerheid en een zeer laag risico. De afgelopen 5 jaar haalden deze fondsen samen gemiddeld ruim 1% netto rendement per jaar.

Door het lage risico is deze portefeuille voor veel mensen een goed alternatief voor spaargeld wat niet op korte termijn nodig is.

"Niet beleggen" is de uitkomst van jouw beleggersprofiel. Dat betekent dat je erg voorzichtig bent en eigenlijk geen risico's wilt nemen met je geld. Dat is natuurlijk prima, maar dan is beleggen gewoon geen goed idee voor jou. 

Als je toch wilt beleggen kun je alleen kiezen voor de "zeer defensieve" microkredietportefeuille. Vul je gegevens hieronder verder in en geef bij de opmerkingen aan dat je die portefeuille wilt, samen met een korte motivatie.

En: Neem gerust even contact met ons op om te kijken hoe we je verder kunnen helpen!

3. Direct starten met duurzaam beleggen

Start meteen!


Verstuur beleggingsvoorstel