Bereken je rendement én CO-2 Footprint

Beleggen bij Stan&Wende geeft:

  • Een uitstekend rendement;
  • Een lagere CO-2 uitstoot dan wanneer je elders belegt.

Hiermee draag jij concreet bij aan de oplossing van het klimaatprobleem. Het rendement ligt op hetzelfde niveau of zelfs hoger dan bij traditioneel beleggen. Eerst was duurzaam beleggen een trend, meer luxe. Nu is het op weg de gewoonste zaak van de wereld te worden, getuige de vraag ernaar.

Als je het doet, doe het dan goed.

CO2 footprint
1. Bereken hoe jouw geld groeit
Ik wil nu euro inleggen
en daarna euro per maand beleggen
gedurende jaar

Vul alsjeblieft eerst de velden in.


|
Jouw mogelijke beleggingsresultaat na jaar in drie scenario’s
Pessimistisch
Jouw totale inleg
,-
Rendement
,-

Vermogen na jaar:
,-

+ € ,- t.o.v. sparen
Verwacht
Jouw totale inleg
,-
Rendement
,-

Vermogen na jaar:
,-

+ € ,- t.o.v. sparen
Optimistisch
Jouw totale inleg
,-
Rendement
,-

Vermogen na jaar:
,-

+ € ,- t.o.v. sparen

Bovenstaand voorbeeld is op basis van een "neutraal" beleggingsprofiel. 

Verwacht: Dit is het resultaat wanneer het rendement uitkomt zoals wij dat verwachten.
Pessimistisch: Als het in de markt slechter gaat dan verwacht, is dit het mogelijke resultaat.
Optimistisch: Dit is het verwachte resultaat als het in de markt meezit.
Bij de pessimistische en optimistische scenario's is er 5% kans dat het resultaat nog slechter of beter uitvalt.

De waarde van je belegging kan en zal veranderen. Want, zoals je weet, in het verleden behaalde rendementen bieden geen garanties voor de toekomst. Iedereen die geld belegt loopt een financieel risico. Rendementen kunnen hoger, maar ook lager uitvallen. Ze zullen meer schommelen naarmate het gekozen beleggingsbeleid risicovoller is.
Impact: CO2 reductie dankzij jouw belegging

Aantal kilometers minder autorijden

Aantal kilo's minder varkensvlees eten

Aantal uren minder
douchen

Dit is jouw CO-2 besparing ten opzichte van traditioneel beleggen per voorbeeld. De aantallen zijn over de looptijd van je belegging en gebaseerd op 25% van je duurzame portefeuille. De totale besparing is dus nog veel groter.

Hierboven heb je een voorbeeld gezien wat in jouw geval het financiële en maatschappelijke rendement kan zijn, gebaseerd op jouw inleg en looptijd. Wij hebben voor jouw beeldvorming gerekend met een "neutraal" beleggersprofiel. Maar: jouw profiel kan natuurlijk anders zijn! Een beleggersprofiel geeft een indicatie van het risico dat je met je beleggingen loopt en van het rendement dat je met beleggen kunt halen.

Wil je weten wat jouw persoonlijke beleggersprofiel is? Dan hebben we natuurlijk wat meer informatie nodig. Zoals: wat je beleggingsdoel is, je risicobereidheid en jouw kennis en ervaring met beleggen. Op basis van deze gegevens volgt een beleggersprofiel dat op jouw persoonlijke situatie is afgestemd. En weet je precies welke risico's en rendementen bij jou passen!

Kies de bij jou passende beleggingsrekening

Opbouw Beleggingsrekening

 Een "vrije" beleggingsrekening voor vermogensopbouw waar je dagelijks geld op kunt storten of afhalen. Denk aan opbouwen van duurzaam vermogen voor bv. studie (klein)kinderen, aflossing huis of je eigen VUT regelen. Het kan zowel een particuliere als zakelijke rekening zijn.

Lijfrente/Pensioen Beleggingsrekening

Een "fiscale" beleggingsrekening met bijzonder belastingvoordeel. Voor als je ZZP-er of DGA bent en je wilt/moet zelf je pensioen regelen. Maar ook als je werknemer bent met geen of een slecht pensioen.