Beleggersprofielen

Een beleggersprofiel geeft een indicatie van het risico dat je met je beleggingen loopt en van het rendement dat je met beleggen kunt halen. Stan&Wende belegt uitsluitend in beleggingsfondsen van aandelen, obligaties en microkredieten.

Bekijk onze beleggersprofielen

Welk beleggersprofiel past bij jou?

Wij willen weten wie je bent, wat je financiële positie is, je beleggingsdoel, je risicobereidheid en jouw kennis en ervaring met beleggen. Op basis van deze gegevens kunnen wij jouw beleggingsportefeuille op je persoonlijke situatie afstemmen.

Je ontvangt gratis en vrijblijvend een persoonlijk beleggingsvoorstel

Na het invullen van de online vragenlijst ontvang je via de mail een persoonlijk beleggingsvoorstel met jouw beleggersprofiel. Voor je beeldvorming maken wij inzichtelijk hoe je vermogen zich kan ontwikkelen bij een verwacht, pessimistisch en optimistisch scenario.

Je beleggersprofiel kan wijzigen in de loop der tijd. Bijvoorbeeld doordat je persoonlijke financiële situatie verandert. Door de vragen op de website nogmaals in te vullen zie je of het beleggersprofiel nog bij je past.

Toezichthouder AFM (Autoriteit Financiële Markten) onderscheidt drie hoofdsoorten beleggersprofielen: defensief, neutraal en offensief. Een defensieve belegger wil vooral geen geld kwijtraken, een neutrale belegger kiest voor vermogensgroei op langere termijn en een offensieve belegger neemt graag nog extra risico in de verwachting op een hoger rendement. Stan&Wende werkt ook met deze drie profielen.

Bereken nu jouw rendement